John Pawson, Wooden Chapel Unterliezheim, South Germany.

‘A small path leads to the chapel’s entrance, located at the transitional point between woodland and open ground. The architecture is framed as the simplest of gestures. From certain perspectives its mass appears as a pile of logs stacked up to dry; from others the considered placement of the elements on a concrete plinth creates a more formal impression of a piece of sculpture emerging from the forest. The purposefully narrow entry maintains the sense of physical proximity encountered as one moves through the dense trees, adding visceral and visual theatre to the exhilarating experience of passing into an attenuated space over seven metres high and nearly nine metres long.’

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google